WEBSITES   ·   APPLICATIES   ·   ANIMATIES   ·   PROGRAMMEUR   ·   INSTRUCTEUR

Technieken

Content Management Systeem

Komt binnenkort...

Responsive Design

Om websites op alle apparaten goed te laten werken is veel werk nodig. Daarvoor worden door ons deze technieken gebruikt.
Alles wordt gemaakt volgens het Responsive Design principe, wat zoveel betekent dat elke pagina zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop gekeken wordt.
Op die manier krijgt elke bezoeker de voor zijn apparaat de meest optimale web-beleving aangeboden.
Dat geldt dus voor alle soorten smartphones, PC's, laptops, tablets, phablets, smartTV's, etc.
Bekijk de DEMO-website en verklein/vergroot dan jouw browser en merk op dat de inhoud zich aanpast aan het venster.

HTML

Hypertext Markup Language

HTML is een opmaaktaal voor het maken van webpagina's door een breed scala aan elementen te bieden die structuur, inhoud en multimedia weergeven. Het is gekoppeld aan CSS en JavaScript, dus alle drie worden vaak samen gebruikt in projecten.

CSS

Cascading Style Sheets

Cascading Style Sheets (afgekort tot CSS), stijlbladen, zijn een mogelijkheid om de vormgeving van webpagina's los te koppelen van hun feitelijke inhoud en centraal vast te leggen. Het Engelse "style" heeft de betekenis van "opmaak", niet van schrijfstijl. Het begrip "cascading" (als een waterval) verwijst naar de mogelijkheid van het overerven van opmaak-eigenschappen.

JavaScript

JavaScript

JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Naast HTML en CSS is JavaScript een van de kerntechnologieƫn van het wereldwijde web.

PHP

Hypertext Preprocessor

PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te creƫren. PHP is in 1994 ontworpen door Rasmus Lerdorf, een senior softwareontwikkelaar bij IBM. Lerdorf gebruikte Perl als inspiratie.

Webdesign

Graphic Design

Webdesign is het ontwerpen van websites op het internet, in het bijzonder van hun grafische vormgeving en gebruikerservaring. Het vereist een goede beheersing van de esthetische en functionele aspecten van websites en van de technische middelen waarmee een website kan worden gerealiseerd.

SQL

Structured Query Language (SQL)

Structured Query Language wordt gebruikt om te communiceren met databases. SQL-syntaxis wordt gebruikt om gegevens in een database te selecteren, in te voegen, te verwijderen, bij te werken, enz. Het zit ook boordevol functies en clausules die uitzonderingen, onderscheidingen en evaluaties bieden om het nut voor ontwikkelaars uit te breiden.

Animaties

ActionScript 3.0

ActionScript is de programmeertaal voor het Animate-ontwerpprogramma en AIR-runtime-omgevingen. Het maakt interactiviteit, gegevensverwerking en nog veel meer mogelijk in Android-, iOS-, Flex- en AIR-inhoud en -toepassingen. Net als JavaScript is het gebaseerd op (verlengt het) ECMAScript.

Visual Basic

Visual Basic

Visual Basic (VB) is een reeks programmeeromgevingen en programmeertalen uitgebracht door Microsoft. Het doel van Visual Basic is de ondersteuning van het bouwen van grafische applicaties op een visuele manier, dat wil zeggen, zo veel mogelijk via directe grafische manipulatie van elementen in plaats van het expliciet invoeren van programmacode.